Oud brood over? Maak deze Zwitserse broodschotel

recept

Een geweldinge manier om oud brood te gebruiken is deze snelle ovenschotel. Sterker nog; brood van een dag oud zuigt het vocht uit de groente beter op dan vers brood en dat komt de smaak absoluut ten goede!

Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Zwitserse broodschotel

  • 1/2 volkoren of bruin vloerbrood gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 1 dikke prei, in ringen
  • 200 ml melk
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 3 trostomaten, in partjes
  • 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère en Emmentaler)
  • 2 eetlepels basilicum, fijngehakt
  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui en prei in ca. 4 minuten zachtjes gaar.
  3. Roer de helft van de melk erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  4. Halveer de grote sneden brood.
  5. Vet een lage ovenschaal in en leg de sneden brood er dakpansgewijs in, met steeds wat van het ui-preimengsel, partjes tomaat, wat geraspte kaas en basilicum ertussen.
  6. Verdeel de rest van het basilicum en de geraspte kaas erover.
  7. Sprenkel tot slot de rest van de melk erover.
  8. Laat de schotel in de oven in ca. 20-30 minuten door en door heet worden en goudbruin kleuren.
Meer lezen? Download dit artikel als pdf.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website