Onmisbaar: verse pesto!

recept

Wat gaat er boven verse pesto? Het kan op je panini (met parmaham en mozzarella, jammm!) of je maakt pasta pesto. Of deze klassieker: het broodje caprese als je trekt hebt in een koud gerecht. Pesto past bij veel gerechten en is supersimpel én snel om zelf te maken. Maar bovenal: superlekker.

Personen: twee porties

Nodig: vijzel. Het kan ook in een keukenmachine, blender of met een staafmixer.

Onmisbaar: verse pesto!

  • ½ teentje knoflook
  • Bosje (± 25 gram) verse basilicum of rucola
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 10 gram pijnboompitten
  • 40 ml olijfolie
  • 1 el citroensap naar smaak
  • Peper naar smaak
  1. Verhit/rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie totdat ze gaan geuren, laat ze niet aanbakken want dan worden ze bitter. Bewaar ze in een apart schaaltje of stukje keukenpapier zodat ze kunnen afkoelen
  2. Leg de knoflook in de vijzel en stamp en draai totdat je een knoflookpasta hebt
  3. Doe de verse basilicum erbij en blijf goed stampen en draaien totdat je een groene sap krijgt
  4. Voeg de pijnboompitten toe en vijzel deze zodat er een smeuïge puree ontstaat
  5. Voeg beetje bij beetje de kaas toe terwijl je blijft draaien, totdat het een mooie egale puree is
  6. Als laatste voeg je de olijfolie beetje bij beetje toe. Blijf ronddraaien terwijl de olie toevoegt, totdat de pesto de gewenste dikte heeft
  7. Naar smaak kun je wat citroensap of peper erbij doen

Omdat de Parmazaanse kaas zout is, hoef je dit niet zelf toe te voegen. Ook leuk: je kunt in plaats van pijnboompitten ook amandelen of cashewnoten proberen!

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website