Super simpele volkorenbroodmuffins met appel

recept

Worstel jij ook wel eens wat je je kids meegeeft naar school? Weer die boterham met een plakje kaas of jam? Met dit super simpele recept tover je de schoollunch om in een feestje! En weet je wat het mooie is? Deze muffins van volkorenbrood zijn niet alleen super verantwoord, je kunt ze ook nog eens makkelijk  invriezen en ingevroren en al meegeven in een brooddoosje!

Eet smakelijk!

Bereidingstijd: 15 minuten + 25-30 minuten in de oven

Super simpele volkorenbroodmuffins met appel

  • 6 sneetjes (oud) volkorenbrood, in blokjes
  • 25 g rozijnen
  • persinaasappels
  • 35 g hazelnoten
  • 2 theelepels koekkruiden of kaneel
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 grote appel, geschild en in blokjes
  • 1 muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cakevormpjes
  1. Pers de sinaasappels tot 200 ml sap.
  2. Wel de rozijnen 10 minuten in 50 ml sap.
  3. Verwarm de oven voor op 200 C.
  4. Zet in elke holte van de muffinvorm een papieren vormpje.
  5. Maal het volkorenbrood met korst en de hazelnoten en koekkruiden in de keukenmachine tot een fijn kruimelig mengsel.
  6. Voeg de eieren met de margarine en de rest van het sinaasappelsap toe en meng alles al draaiend tot een glad beslag.
  7. Roer de blokjes appel en de rozijnen met vocht erdoor en schep het beslag in de papieren vormpjes.
  8. Bak de muffins in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  9. Laat de muffins afkoelen en verpak ze strak in huishoudfolie.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website