Stevige tomatensoep

recept

Brr! Het is deze eeuw nog niet zo koud geweest in november als deze dagen! Met deze heerlijke verse tomatensoep heb je het binnen no time weer warm.

Stevige tomatensoep

  • 1 kilo rijpe zachte tomaten
  • 1 liter koude bouillon
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter water
  • 2 winterpenen
  • 1 grote aardappel
  • 1 prei
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  1. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn
  2. Verwijder de kroontjes van de tomaten
  3. Snijd de aardappel, prei en winterpeen in kleine stukjes
  4. Maak met een stukje touw een kruidenbuiltje van laurier en tijm.
  5. Verwarm de ui en knoflook in de olie op een laag vuur en laat ze zacht worden
  6. Voeg een scheutje van de bouillon en alle tomaten toe en laat gedurende 5-10 minuten stomen op een laag vuur met het deksel op de pan
  7. Als het vel van de tomaten begint los te komen het geheel afblussen met de overige bouillon
  8. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in stukken
  9. Voeg de tomaten, de overige groenten, het kruidenbuiltje en de paprikapoeder toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook
  10. Laat in 15 minuten op een laag vuur de groenten zacht worden
  11. Verwijder het kruidenbuiltje en maak de soep glad met een staafmixer of keukenmachine
  12. Roer tijdens het opwarmen nog wat fijngehakte peterselie door de soep en naar smaak peper en zout
  13. De borden of kommen afwerken met een scheutje room en een takje verse peterselie

Tip! De borden of kommen kun je afwerken met een scheutje room en een takje verse peterselie.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website