Snel maar heerlijk: volkorenbrood met haringtartaar

recept

Een heerlijke combinatie van ingrediënten: haring met frisse appel, op smaak gebracht met verse kruiden. Als dat niet lekker klinkt…

Eetsmakelijk!

Lunchgerecht 8 personen

Snel maar heerlijk: volkorenbrood met haringtartaar

  • 4 haring filets
  • 1 Jonagold appel
  • 2 sjalotjes
  • 10 gr bieslook
  • 8 volkorenboterhammen, zelf gesneden
  • Sap van ¼ citroen
  1. Snij de haring in dunne blokjes.
  2. Snipper de sjalotten zeer fijn en snij de bieslook in dunne ringetjes.
  3. Doe het citroensap in een mengkom.
  4. Snij de appel in blokjes.
  5. Vermeng het citroensap en de appel met de haring, bieslook en sjalot.
  6. Meng de tartaar erbij en breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd van een ongesneden volkorenbrood dikke plakken en leg de tartaar er lekker dik op!

Gebruik eens volkoren pitabroodjes in plaats van een volkorenboterham! Leuk ter variatie. Verwarm de pitabroodjes even in de oven en leg de tartaar op de pitabroodjes. Je hoeft dus de broodjes niet in te snijden.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website