Snel en gezond: Mediterrane makreelsalade

recept

Lekker zomers en supergezond met vis en veel verse groenten! Serveer met donker brood: een perfecte combinatie!

Lunchrecept 2 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Snel en gezond: Mediterrane makreelsalade

  • 2 sneden donker vloerbrood
  • 150 g haricots verts, gehalveerd
  • 1 gestoomde makreel
  • Sap van een halve citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • 75 g rucola
  • 1 klein rood uitje, in dunne ringen
  • Verse tijmblaadjes
  1. Kook de haricots verts in ruim water met wat zout in 5 minuten beetgaar.
  2. Spoel de bonen in een zeef onder stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  3. Maak een gestoomde makreel schoon en verdeel het visvlees in stukjes.
  4. Klop in een schaal het citroensap met olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  5. Schep er de rucola, boontjes en makreel luchtig door.
  6. Verdeel de salade over twee diepe borden en leg de uiringen erop.
  7. Garneer met verse tijmblaadjes. Leg op de rand van elk bord 2 sneden donker vloerbrood met veel pitten.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website