Ouderwets in een hartig jasje: Hartige wentelteefjes

recept

Voor ouderwetse wentelteefjes bestaat eigenlijk geen duidelijk recept. Het is een gerecht dat in verschillende Europese landen voorkomt onder verschillende namen. En volop variëren kan met wentelteefjes zeker! Probeer ook eens deze overheerlijke hartige wentelteefjes!

Bereidingstijd: 25 minuten

Hartige wentelteefjes

  • 8 sneetjes oud wit- of bruinbrood
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 1/4 liter melk
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 2 eetlepels bieslook, fijngehakt
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • Boter om in te bakken
  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er af.
  2. Klop in een ondiepe schaal het ei met de melk los.
  3. Roer de helft van de kaas met de geraspte citroenschil, Italiaanse kruiden, en 1 eetlepel bieslook erdoor.
  4. Voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat naar smaak toe.
  5. Snijd de sneetjes diagonaal door en wentel ze één voor één door het eimengsel.
  6. Leg de sneetjes in de schaal en bedruip ze met de rest van het eimengsel.
  7. Laat ze zo ca. 5-10 minuten liggen.
  8. Verhit de boter in de pan en bak 4 stukjes brood in ca. 3 minuten mooi goudbruin en gaar, keer ze halverwege heel voorzichtig met een pannenkoekmes.
  9. Leg de wentelteefjes dakpansgewijs op een warm bord en houd ze warm. Bak de andere wentelteefjes op dezelfde manier.
  10. Strooi de rest van de kaas en bieslook erover. Serveer de wentelteefjes warm.

Bereidingstijd: 25 minuten

Meer lezen? Download dit artikel als pdf.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website