Op stap, en ik neem mee.. gevuld brood!

recept

Met een aantal op stap of picknicken: voor jong en oud is dit een heerlijk recept voor buiten de deur. Je kan het van te voren maken en zó meenemen! Een absolute aanrader voor deze zomer. Ook fijn: je kan supergoed variëren met de ingrediënten!

Lunchgerecht 4 personen
Bereiden ca. 25 minuten

Extra nodig: plastic folie

Gevuld brood

  • 3 eieren
  • 1 mango
  • 1 gerookte kipfilet
  • 3 el zuivelspread
  • 3 tomaten
  • 2 gele paprika’s
  • 1 rode ui
  • 100 g spinazie
  • 1 groot rond volkorenbrood
  • 4 plakjes belegen kaas
  • 1 bakje tuinkers
  1. Breng de eieren in koud water aan de kook en kook ze in 8 minuten hard.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Meng de mango met de gesneden kipblokjes en de zuivelspread en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  4. Giet de eieren af, laat schrikken onder koud water en pel de eieren.
  5. Snijd de eieren en de tomaten in plakjes.
  6. Snijd het kapje van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in plakjes.
  7. Pel en snijd de ui in dunne ringen.
  8. Snijd de bovenkant van het brood en hol het brood uit.
  9. Leg er laagjes ei, tomaat, kip-mangosalade, spinazie, paprika, kaas en ui in en bestrooi de bovenkant met tuinkers.
  10. Druk de laagjes goed aan en leg de bovenkant van het brood er weer op.
  11. Verpak het brood in plasticfolie en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
  12. Haal het brood uit de folie en snijd het met een scherp mes in punten.

TIP! Scheur het broodkruim in stukjes en rooster met wat olijfolie in een droge koekenpan tot croutons! Voeg eventueel knoflook en rozemarijn toe voor extra smaak.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website