Miljuschka’s Pastasalade

recept

Een recept dat zowel in de zomer als in de herfst goed kan: een pastasalade!

Salade voor 4 personen
Bereiden ca. 20 minuten
Extra nodig: bakpapier, rasp, keukenpapier

Miljuschka's Pastasalade

  • 3 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 limoen
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 300 g volkoren penne
  • 50 g pompoenpitten
  • 100 g taggiasche olijven
  • 1 gele paprika
  • 3 bosuien
  • 75 g rucola
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de kroontjes uit de tomaten, snijd de tomaten in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes en bestrooi de tomaten ermee.
  4. Ris de tijm en strooi de blaadjes over de tomaten.
  5. Besprenkel het geheel met olijfolie en rasp de Parmezaanse kaas erover. Zet de tomaten circa 10 minuten in de oven tot ze een beetje zacht geworden zijn en de kaas gesmolten is.
  6. Meng intussen voor de dressing de mosterd met sap en rasp van de limoen, een beetje zout en versgemalen peper en roer beetje bij beetje de olijfolie extra vierge erdoor.
  7. Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de penne daarna af, spoel koud onder de kraan en meng de dressing erdoor.
  8. Rooster de pompoenpitten in een pannetje zonder olie circa 5 minuten op laag vuur en laat ze daarna afkoelen op keukenpapier.
  9. Snijd de olijven in ringetjes.
  10. Maak de paprika schoon en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de bosuien in schuine dunne ringetjes.
  11. Meng de olijven, paprika en bosuien door de penne en meng net voor het opscheppen heel voorzichtig de rucola erdoor.
  12. Schep de pastasalade op bord, leg er parten tomaat tussen en bestrooi met pompoenpitten.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website