Miljuschka’s Pastasalade

recept

Miljuschka’s Pastasalade! Ideaal om in het weekend klaar te maken als je een drukke week voor de boeg hebt.

Miljuschka's Pastasalade

  • 3 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g oude kaas
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 limoen
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 300 g volkoren penne
  • 50 g pompoenpitten
  • 100 g taggiasche olijven
  • 1 gele paprika
  • 3 bosuien
  • 75 g rucola
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de kroontjes uit de tomaten, snijd de tomaten in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat
  3. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes en bestrooi de tomaten ermee
  4. Besprenkel het geheel met olijfolie en rasp de oude kaas erover. Zet de gevulde bakplaat circa 10 minuten in de oven tot de tomaten een beetje zacht geworden zijn en de kaas gesmolten is
  5. Meng intussen voor de dressing de mosterd met sap en rasp van de limoen, een beetje zout en versgemalen peper en roer beetje bij beetje de olijfolie extra vierge erdoor
  6. Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de penne daarna af, spoel koud onder de kraan en meng de dressing erdoor
  7. Rooster de pompoenpitten in een pannetje zonder olie circa 5 minuten op laag vuur en laat ze daarna afkoelen op keukenpapier
  8. Snijd de olijven in ringetjes
  9. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosuien in schuine dunne ringetjes
  10. Meng de tomaten met ui en kaas uit de oven door de penne, samen met de olijven, paprika en bosuien
  11. Meng net voor het opscheppen heel voorzichtig de rucola erdoor
  12. Schep de pastasalade op bord en bestrooi met pompoenpitten

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website