Miljuschka’s Couscoussalade met groente en makreel

recept

Salaaaaaadeeee! Een lekkere maaltijdsalade gaat nooit vervelen! Deze overheerlijke couscoussalade met geraspte groente en gerookte makreel is niet alleen erg makkelijk, hij is ook nog eens bere-lekker!

Couscous salade from Van Moeder Natuur on Vimeo.

 

Couscoussalade met geraspte groente en gerookte makreel

  • 300 g volkoren couscous
  • 1 bosje bosuien
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 limoen
  • olijfolie extra vierge
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 winterpeen
  • 2 appels, granny smith
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 400 g gerookte makreel
  • 50 g oude kaas
  1. Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Snijd de bosuien in schuine dunne ringetjes.
  3. Pluk en hak de peterselie fijn.
  4. Meng voor de dressing de bosuien, peterselie, sap en rasp van een limoen, een beetje zout en versgemalen peper en een flinke scheut olijfolie extra vierge met elkaar in een grote kom.
  5. Rasp de courgettes, winterpeen en de appels met een grove rasp en meng het geheel door de dressing.
  6. Halveer de tomaatjes en meng ze door de groente.
  7. Voeg de couscous toe, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en meng de salade goed door elkaar.
  8. Maak de makreel schoon en verdeel de makreel in stukjes.
  9. Schep de couscoussalade op bord, verdeel de makreel erover en rasp de oude kaas erover.

Een groenterasp is wel heel handig!

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website