Miljuschka’s Paddenstoelenragout uit een breadbowl

recept

Heerlijk warm, echt comfort food – maar dan vers en verrassend! Een warme paddenstoelenragout met superknapperige croutons en freshy bite door de witte druiven erop, echt een supercombi!

 

Miljuschka's Paddenstoelenragout uit een breadbowl met witte druiven

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g zonnebloemolie
  • 50 g bloem
  • 300 ml groentebouillon
  • 300 ml melk
  • 600 g paddenstoelenmix
  • olijfolie om in te bakken
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 4 meergranenbollen
  • 1 tl fijne mosterd
  • 100 g witte druiven zonder pit
  • 2 bosuien
  1. Pel de ui en snipper de ui
  2. Pel de knoflook en snijd de knoflook fijn
  3. Verwarm voor de ragout de zonnebloemolie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg de bloem toe en roer het geheel op laag vuur circa 5 minuten zodat de bloem kan garen
  4. Voeg al roerend met een garde de bouillon en de melk toe en kook het geheel onder af en toe roeren circa 10 minuten door op laag vuur
  5. Snijd de paddenstoelen in stukjes
  6. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen circa 8 minuten
  7. Snijd de kapjes van de meergranenbollen en hol de broodjes uit. Snijd het brood dat eruit gehaald is fijn
  8. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het gesneden brood in circa 5 minuten krokant
  9. Voeg de paddenstoelen met de doperwten toe aan de ragout en breng het geheel op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en de mosterd
  10. Halveer de druiven en meng ze door de ragout
  11. Snijd de bosuien in schuine ringetjes
  12. Schep de ragout in de broodjes, bestrooi met de croutons en de bosuien en serveer de kapjes erbij

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website