Broodje Krootje: Lunchbol met rodebietensalade

recept

Soms brood of crackers als lunch en soms een salade? Probeer nu deze combi! Heerlijke rodebietensalade, met veel verrassende smaken.

Broodje Krootje: Rodebietensalade op een lunchbol

  • 1 ei
  • 100 g gare bietjes
  • 1 gekookte aardappel
  • 1/2 ui
  • 1/2 appel
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 theelepels mierikswortel
  • peper
  • 2 harde (volkoren) bollen
  • 50 g veldsla
  1. Kook het ei hard
  2. Ontvel en snijd de bietjes, de aardappel en de appel in blokjes
  3. Snijd de ui klein. Pel het ei en snijd het in blokjes
  4. Schep in een kom de bietjes, aardappel, ei, ui en appel door elkaar
  5. Roer in een kleine kom de mierikswortel door de yoghurt. Maak het sausje op smaak met peper
  6. Schep het sausje door de salade
  7. Snijd de lunchbollen door. Beleg de onderste helft met de blaadjes sla en schep de bietensalade erop

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website