Italiaanse klassieker: Broodje Caprese

recept

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om iets lekkers op tafel te zetten! Maak zelf een pesto met verse ingrediënten en gebruik het als basis voor jouw broodje caprese en klaar ben je!

Lunchrecept 1 persoon

 

Italiaanse klassieker: Broodje Caprese

  • 1 snee grof volkoren
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el geraspte parmezaan
  • 150 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • 1 tomaat
  • 100g mozzarella
  • 10 blaadjes basilicum
  1. Doe de pijnboompitten, parmezaan, knoflook, basilicum, olijfolie in een maatbeker en mix deze met de staafmixer tot een pesto.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de tomaat en mozzarella in plakken.
  4. Beleg het brood met de pesto en leg hierop de mozzarella en tomaat.
  5. Garneer met een takje basilicum.

Bewaar de overige pesto in een afsluitbaar potje in de koelkast.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website