Hollandse kaasfondue

recept

Hmm! Probeer deze home-made kaasfondue, snel en super smaakvol! Lekker met brood, broccoli, worteltjes, alles kan!

 

Bereidingswijze ca. 10 minuten.

Hollandse kaasfondue

  • • 500 ml droge witte wijn
  • • 1 knoflookteentje
  • • 300 gram geraspte belegen kaas
  • • 300 gram geraspte Kernhem
  • • 2 eetlepels maïzena
  • • 2 eetlepels oude jenever of kirsch
  • • Peper naar smaak
  1. Pers het knoflookteentje in de pan en verwarm dit samen met de wijn, maar laat dit niet koken
  2. Meng de kazen erdoor tot de kaas glad is
  3. Roer de maïzena met een beetje water en voeg het daarna toe aan de kaasmassa.
  4. Roer tot er een gebonden geheel ontstaat.
  5. Meng naar smaak de oude jenever en peper erdoor

Server de kaasfondue met stokbrood, broccoli- en bloemkoolroosjes, reepjes of stukjes paprika en champignons

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website