Groenten-bonen salsa met crostini

recept

Dit jaar is uitgeroepen tot het jaar van de Boon. Hierbij een lekker recept om de Boon te vieren!

Tip: verkruimel wat feta erover

Groenten-bonen salsa met crostini

  • Knoflook – klein gesneden
  • Ui – klein gesneden
  • Blikje bruine bonen, afgespoeld in een vergiet onder de kraan
  • Snijboontjes in stukjes gesneden
  • Tomaten – stuk of zes, in blokjes gesneden
  • Courgette – in blokjes gesneden
  • Rode peper – in ringetjes sneden, eventueel de zaadjes eruit halen om de peper minder heet te maken
  • En heb je nog andere groenten liggen? Dit is een mooie gelegenheid om restjes op te maken! Die halve paprika of twee stukjes selderij smaken er heerlijk bij!
  • Oregano
  • Ciabatta
  • Olijfolie
  1. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olie
  2. Doe vervolgens de tomaten erbij
  3. Als deze warm zijn, kan de courgette en rode peper erbij
  4. Nu kunnen de andere groenten er ook bij
  5. Kook dit iets in, tot de gewenste hoeveelheid.
  6. Doe vervolgens de afgespoelde bonen erbij en breng het geheel aan de kook zodat het net pruttelt
  7. Laat de bonen tien minuten mee verwarmen
  8. Snijd de ciabatta open en besprenkel de binnen kant met olijfolie en oregano
  9. Zet een aantal minuten onder de grill/hete lucht oven, tot de bovenkant lekker knapperig en bruin is

Doe tomatenpuree door de groenten-bonen salsa om er een rijke gevulde saus van te maken, bij bijvoorbeeld rijst of pasta.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website