Groene en rode pannenkoeken van Miljuschka

recept

Afgelopen maand heeft Miljuschka met meer dan 40 kinderen gekookt in de koeientuin van Hoeve Biesland in Delfgauw. Samen hebben ze heerlijke groene en rode pannenkoeken gebakken, met natuurlijke ingrediënten!

Geen namaak-kleurenstoffen. Nee, de pannenkoeken werden gekleurd door spinazie en bietensap! Alle kinderen vonden de pannenkoeken heerlijk, en ze smaakten helemaal niet naar bietjes of spinazie. Leuke gekleurde, en bovendien lekkere!, pannenkoeken op natuurlijke wijze: daar houden wij van!

De onderstaande recepten zijn voor ongeveer vijf pannenkoeken:

Groene en rode pannenkoeken met Miljuschka

  • 125 gram volkorenmeel
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 50 ml bietensap zonder toegevoegde suiker (rode pannenkoeken)
  • 50 gram babyspinazie (groene pannenkoeken)
  • Een beetje boter om in te bakken
  1. Voor de rode pannenkoeken: Doe het meel, ei, melk en bietensap in een kom en meng alles door elkaar met de garde. Smelt de boter in de pan en doe het beslag in de pan met de soeplepel. Draai de pannenkoek om met de spatel wanneer de randjes hard zijn geworden.
  2. Voor de groene pannenkoeken: Doe de spinazie met de melk in de blender en de deksel erop. Zet de blender aan totdat alles heel fijn is. Giet het mengsel uit de blender in de kom. Doe de bloem, ei en zout erbij.
  3. Meng alles door elkaar met de garde. Smelt de boter in de pan. Doe het beslag in de pan met de soeplepel. Draai de pannenkoek om met de spatel wanneer de randjes hard zijn geworden.

Hier staat de toevoeging

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website