Gezonde frisdrank? Ja echt!

recept

Met nog een natte jas van een regenachtige Koningsdag, gaan we langzaam de wat warmere en drogere meimaand in. De zomer komt er weer aan en de warme chocolademelk met de slagroom laten we achter ons. Sowieso drinken we tegenwoordig minder frisdrank dan een aantal jaar geleden. Volgens onderzoeksbureau IRI, die in handen is van Distrifood, is na 2012 een duidelijk dalende tendens ingezet. Zij stellen dat ‘De vele negatieve berichtgeving rondom suikers in frisdrank heeft geleid tot een continue daling van de categorie’.

Om dit in perspectief te zetten: waar in 2012 nog 987 miljoen liter ‘sparkling softdrinks’ werd verkocht, werd er in 2015 nog 900 miljoen liter verkocht. Dit is een daling van wel 8,9 procent. Maar dit zijn niet de enige die softdrinks die minder worden verkocht. De daling in de verkoop van energydrinks was nog groter, namelijk 26,1 procent!

Water, daarentegen, wint absoluut in populariteit. De hoeveelheid verkochte liters water is met bijna 11 procent gestegen tussen 2012 en 2015, met een verkochte hoeveelheid van bijna 300 miljoen liter in 2015. En wij snappen dat wel: het is een lekker en veelzijdig natuurproduct, wat wil je nog meer!

Water veelzijdig? Ja, absoluut! Er zijn veel manier om een lekker smaakje aan water te krijgen, simpelweg door fruit of kruiden er aan toe te voegen! Zo krijgt je water een lekkere zoete, zure of frisse smaak,net waar jij zin in hebt. Deze producten kun je toevoegen door ze in het water te doen, in een pot of fles. Maar tegenwoordig heb je ook de fruit infuser, handig voor onderweg.

Er kunnen vele combi’s gemaakt worden, of één fruitsoort met een sterke smaak, zoals aardbei. Frisse combi’s zijn bijvoorbeeld citroen met gember, komkommer met munt of juist wat zoeter met appel en een kaneelstokje. Of voor zoet-fris: de combi aardbei, limoen en munt – onweerstaanbaar op een warme middag!

Hier voor de laatstgenoemde superzomerse combi het recept:

 

 

Water met aardbei, limoen en munt

  • 1,5 liter water
  • 1 limoen
  • 250 gram aardbeien in plakjes
  • 3 takjes munt
  1. Doe het water in een grote kan en was en halveer de limoen. Pers de ene helft uit boven de kan en snijd de andere helft in plakjes en voeg toe.
  2. Kneus de munt een beetje en voeg de munt en de plakjes aardbei toe.
  3. Om de smaken goed in het water te laten trekken, wordt aangeraden het in de ijskast te zetten voordat je het gaat serveren.
  4. Vergeten in de koelkast te zetten maar je wil tóch lekker koud water? Doe eventueel wat ijsblokjes in de kan.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website