Fluffy homemade pannenkoeken

recept

Pannenkoeken kun je heel dun maken, bijvoorbeeld flensjes. Maar je kan ze ook wat luchtiger maken, waardoor ze iets dikker worden. Dit kun je heel makkelijk doen door yoghurt te gebruiken! Lees hieronder hoe je zelf pannenkoeken kunt maken, zónder beslag uit een pak. Helemaal zelf met je kids, lekker fluffy, zoet of hartig.

Extra nodig: beslagkom, garde, soeplepel en koekenpan

Fluffy homemade pannenkoeken

  • Basis:
  • 500 gram yoghurt
  • 200 gram volkorenmeel
  • 2 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • Indien nodig: olie om in te bakken
  • Extra, afhankelijk van zoete of hartige variant:
  • Zoet: banaan of ananas in stukjes
  • Hartig 1: spek of ham en kaas
  • Hartig 2: chilipoeder, guacamole en oude kaas
  1. Doe het volkorenmeel, de bakpoeder en het snufje zout in de kom en meng deze door elkaar
  2. Voeg daarna de yoghurt en eieren toe en meng het geheel tot een glad en luchtig beslag
  3. Doe eventueel wat olie in de pan
  4. Schep 1-2 lepels beslag in de pan voor een grote pannenkoeken, of maak bijvoorbeeld 3 kleinere
  5. Doordat de pannenkoeken wat dikker zijn, hebben ze wat meer tijd nodig om te garen
  6. Zoete pannenkoek: voeg fruit toe aan het beslag, zoals stukjes banaan of ananas
  7. Hartige pannenkoek 1: bak wat spek of ham mee en leg kaas op de pannenkoek nadat je deze hebt omgedraaid
  8. Hartige pannenkoek 2: Doe wat chilipoeder in het beslag en bestrijk de pannenkoeken met guacamole als ze op je bord liggen. Strooi hier eventueel wat oude kaas over om de fluffy pittige pannenkoek extra bite te geven!

Je kunt toevoegen wat je in huis hebt of waar je trek in hebt! Dit superhandige en snelle recept kan als ontbijt, lunch of avondeten!

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website