Crostini met zachtfruit

recept

Er ligt volop zachtfruit in de winkels: heerlijke bessen, bramen, aardbeien en frambozen. Probeer eens dit recept met blauwe bessen, bramen en rode bessen.

 

Crostini met zachtfruit

  • 125 gram blauwe bessen
  • 125 gram bramen
  • 4 takjes aalbessen of rode bessen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ciabattabrood
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 4 takjes tijm
  • grof peper
  1. Warm de grill voor op 250°C.
  2. Maak het zachtfruit schoon. Pers de knoflook uit. Meng knoflook met de olijfolie.
  3. Snij het ciabattabrood open. Besprenkel de binnenkanten met de knoflookolie.
  4. Toast het ciabattabrood ongeveer 2 minuten onder de hete grill tot het goudbruin kleurt.
  5. Beleg daarna met de blauwe bessen en bramen en leg er stukjes geitenkaas over. Bestrooi met de tijmblaadjes.
  6. Gratineer ongeveer 2 minuten onder de hete grill. Bestrooi met peper. Garneer met de aalbessen en serveer direct.