Clubsandwich met avocado, biet en geitenkaas

recept

De clubsandwich is er in vele soorten. Je raakt er dus ook nooit op uitgekeken! Wil jij je gasten tijdens een lunch of een lekkere picknick in het park eens echt verrassen? Maak dan deze simpele maar o zo heerlijke clubsandwich!

Bereidingstijd: 10-12 minuten

Clubsandwich met avocado, biet en geitenkaas

  • 12 sneetjes volkoren meergranen brood
  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van ½ citroen
  • 1 gekookt bietje
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels zuivelspread
  • 50 g rucola
  • 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  1. Schil de avocado’s, snijd het vruchtvlees in blokjes en meng ze in een kommetje met 1-2 eetlepels citroensap.
  2. Wrijf het velletje van het bietje en snijd ook het bietje in kleine blokjes.
  3. Meng de blokjes biet met 1 eetlepel citroensap, zout en royaal peper.
  4. Bestrijk 8 sneetjes meergranenbrood met zuivelspread en verdeel over deze sneetjes de rucola, avocado, biet en tot slot de brokjes geitenkaas.
  5. Stapel deze belegde sneetjes brood twee aan twee op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes.
  6. Leg de clubsandwiches op vier borden, snijd ze diagonaal door en steek ze vast met een satéstokje.

Bereidingstijd: 10-12 minuten

Meer lezen? Download dit artikel als pdf.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website