Champignonsandwiches met radijs

recept

Radijsjes zijn een eenvoudige groente om zelf in je eigen moestuintje te verbouwen. Gebruik vervolgens de radijsjes uit eigen tuin in dit lekkere recept!

Champignonsandwiches met radijs

  • 250 g champignons of kastanjechampignons
  • bosje radijs
  • 4 sneetjes casinobrood (liefst volkoren natuurlijk)
  • 2 eetlepels zuivelspread
  • allerhande verse kruiden
  • 2 blaadjes kropsla
  • 1 theelepel olie
  1. Rooster de boterhammen lichtbruin in een broodrooster.
  2. Veeg de champignons schoon met een champignonborsteltje of keukenpapier. Indien ze uit blik of pot komen. Laat ze dan even uitlekken in een vergiet. Snij de champignons dan in plakjes.
  3. Was de radijs, verwijder het groen en snij de radijs in dunne plakjes.
  4. Verhit de olie in een koekenpan. Doe de champignons in de pan. Bak de champignons al omscheppend op een hoog vuur tot het vrijkomende vocht is verdwenen.
  5. Snij de kruiden en roer ze door met 2 eetlepels zuivelspread.
  6. Doe de champignons bij het mengsel in een kom.
  7. Besmeer 2 van de geroosterde boterhammen met een laag van het champignon- kruidenmengsel. Leg er wat sla en radijsplakjes op. Eindig met de onbesmeerde boterham.
  8. Snij met een scherp broodmes de boterhammen twee keer diagonaal door.
  9. Steek de sandwiches vast met de satéprikkers.

De sandwiches zijn zowel warm als koud erg lekker.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website