Bruschette met aubergine en mozzarella

recept

Een verrukkelijk recept van een Italiaans hapje: deze bruschette valt bij iedereen in de smaak!

Lunchrecept 4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Bruschette met aubergine en mozzarella

  • 4 grote sneden bruin vloerbrood
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel basilicum, fijngehakt
  • Versgemalen peper
  • 1 grote teen knoflook
  • 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
  1. Snijd de aubergine in blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze een kwartiertje liggen. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd ook de mozzarella in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes aubergine rondom bruin. Schep van het vuur af de tomaat en mozzarella en het basilicum erdoor .Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rooster de sneetjes brood en wrijf ze in met de doorgesneden teen knoflook. Leg de sneetjes op de bakplaat en verdeel het auberginemengsel erover en strooi de Parmezaanse kaas erover. Druppel er nog wat olijfolie over. Laat de sneetjes onder de grill in ca. 2 minuten goudbruin kleuren.

Snij de bruchetta's klein voor een heerlijk Italiaans avondhapje!

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website