Brood kan altijd! Hartige broodtaart met zalm en broccoli

recept

Brood kan altijd. Echt waar! Kijk eens naar deze heerlijke hartige broodtaart met zalm en broccoli. Bij deze onverwachte combinatie lik je je vingers af. Je kunt naar harte lust variëren met verschillende broodsoorten. Het brood hoeft echt niet vers te zijn trouwens; oud brood is vaak nog lekkerder.

Bereidingstijd: 15 minuten + 35 minuten in de oven

Hartige broodtaart met zalm en broccoli

  • 250 g broccoli, in kleine roosjes
  • 200 g verse zalmfilet
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 sneetjes oud brood
  • 4 eieren
  • 200 ml zuivelspread
  • 250 ml melk
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 125 g kerstomaatjes
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar.
  3. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  4. Snijd de zalmfilet in blokjes en kruid ze met zout, peper en 1 eetlepel citroensap.
  5. Verkruimel het brood met korst in de keukenmachine.
  6. Klop in een kom de eieren los met zuivelspread en melk en meng het broodkruim en de kaas erdoor.
  7. Verdeel dit mengsel in een ingevette taartvorm van 26 cm en leg de blokjes zalm met de broccoliroosjes en kerstomaatjes erin.
  8. Strooi er nog wat zeezout en peper over en bak de taart in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
Meer lezen? Download dit artikel als pdf.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website