Brood is veelzijdig: Zwitserse broodschotel

recept

Met dit recept verras je de eters met een smaakvol Zwitsers gerecht: een broodschotel met verse ingrediënten.

Hoofdgerecht 4 personen

Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Brood is veelzijdig: Zwitserse broodschotel

  • 1/2 volkoren of bruin vloerbrood, gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 1 dikke prei, in ringen
  • 200 ml zuivelspread
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 3 trostomaten, in partjes
  • 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère en Emmentaler)
  • 2 eetlepels basilicum, fijngehakt
  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui en prei in ca. 4 minuten zachtjes gaar.
  3. Roer de helft van de room erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  4. Halveer de grote sneden brood. Vet een lage ovenschaal in en leg de sneden brood er dakpansgewijs in, met steeds wat van het ui-preimengsel, partjes tomaat, wat geraspte kaas en basilicum ertussen.
  5. Verdeel de rest van het basilicum en de geraspte kaas erover en sprenkel tot slot de rest van de zuivelspread erover.
  6. Laat de schotel in de oven in ca. 20-30 minuten door en door heet worden en goudbruin kleuren.

Zo’n snelle ovenschotel is een manier om oud brood te verwerken. Brood van een dag oud zuigt het vocht uit de groente beter op dan vers brood en dat komt de smaak ten goede.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website