Arabische linzensoep van Miljuschka

recept

Vers koken kan zó lekker en makkelijk zijn! Dat bewijst de Arabische linzensoep wel! Miljuschka Witzenhausen laat het je zien in deze korte kookvideo.

Arabische linzensoep from Van Moeder Natuur on Vimeo.

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 preien
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 400 g gedroogde gele linzen
  • 2 l kippenbouillon
  • 6 volkoren boterhammen
  • 6 tomaten
  • 300 g kippendijen
  • olijfolie om in te bakken
  1. Pel de ui en snipper de ui fijn.
  2. Pel de knoflook en snijd de knoflook fijn.
  3. Halveer de preien in de lengte, spoel het zand er onder de kraan uit en snijd de preien in halve ringetjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en de prei.
  5. Voeg de kaneel en komijn toe en bak 1 minuut mee.
  6. Voeg de linzen toe en blus af met de bouillon. Kook de linzen met een deksel op de pan in circa 40 minuten gaar.
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. Snijd voor de croutons het brood in blokjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Besprenkel het brood met olijfolie en bak het brood in de oven in circa 10 minuten krokant.
  10. Snijd de tomaten intussen in blokjes.
  11. Pureer de soep met de staafmixer, voeg de tomaten toe en laat de soep op laag vuur nog 10 minuten rustig koken. Roer regelmatig door zodat de soep niet kan aanbranden.
  12. Snijd de kippendijen in kleine stukjes.
  13. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kip in circa 8 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar.
  14. Voeg de kip toe aan de soep en breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  15. Schep de soep in borden, schep er een lepel crème fraîche in en bestrooi met croutons.

Geef je reactie

* Je e-mailadres wordt niet geplaatst op de website