Wat is het platform Van Moeder Natuur?

Het platform Van Moeder Natuur richt zich op de gezonde Nederlandse eetcultuur met verse producten van moeder natuur. De producten van moeder natuur zijn lekker, je kunt er volop mee variëren en passen uitstekend in een gezond voedingspatroon. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met onze eetcultuur. Omdat dit niet vanzelfsprekend meer is, willen we dit overdragen van generatie op generatie. Samen koken, eten en genieten is belangrijk.

Van Moeder Natuur is een samenwerking van GroentenFruit Huis, het Nederlands Bakkerij Centrum en de Nederlandse Zuivelorganisatie. Door deze samenwerking aan te gaan, zetten zij zich in voor een gezonde Nederlandse eetcultuur. Deze bestaat uit zowel wat we eten als hoe we eten.

Wat we eten
Voedsel dat dicht bij de natuur staat, staat garant voor een gezond en gevarieerd eetpatroon. Door de verscheidenheid van de producten van moeder natuur, krijgen we van alle nutriënten en voedingsstoffen voldoende binnen. Zo krijg je alles binnen wat je lichaam nodig heeft en houd je buiten wat niet goed is voor je lichaam.

Hoe we eten
Samen eten, met aandacht en kennis van zaken. Door zelf te koken, of samen, kan je ruim variëren in smaken met natuurlijke producten. Zelf koken kan uitgebreid zijn, maar er zijn ook voldoende recepten die binnen een handomdraai op tafel staan. Gezonde tradities en eetgewoonten die zich continu ontwikkelen.

Het platform Van Moeder Natuur staat voor de verhalen over de producten van moeder natuur, het verspreiden van kennis en het laten zien dat het haalbaar is voor iedereen, om samen gezond en lekker te eten.

Meer lezen over waar het platform voor staat? Download het 'Samen Beter Eten Beter Leven' manifest.