Miljuschka: met stomheid geslagen over #7dagenvers

blog

Als werkende moeder ben ik niet altijd in de gelegenheid m’n eigen kids van school te halen. Ik vind het oprecht een feestje wanneer dat wel lukt.

Gisteren was zo’n dag. Er is net een nieuwe speeltuin nabij het schoolplein gebouwd dus de verkenningstocht werd geopend. Ja zelfs in de miezerregen. Je moet toch af en toe dat schuldgevoel van, ‘voor mijn gevoel er nooit zijn voor de kids’, verzachten. Ken je dat? Altijd aan het rennen. Het gevoel dat andere moeders op school wel alles doen en jij achter de feiten aan rent.

Enfin. Het is een piratenschip dus ik was onmiddellijk de kaper en zij de verdedigers. Ik schreeuwde hun schatten te veroveren en ze te kielhalen wanneer ze het niet deden met armbewegingen alsof ik een zwaard had.

Het moet er idioot uit hebben gezien. Dat weerhield een willekeurige moeder er niet van om mij aan te spreken. Ze bedankte mij… Een merkwaardig tafereel wanneer je iemand niet kent behalve van de schoolgangen. In mijn hoofd draaide er duizend schakeltjes. “Kom Mil waar ken je deze vrouw van en waarom bedankt ze jou? Is het sarcastisch? Was het haar auto die ik per ongeluk met m’n bumper laatst kuste?”

De stress en onmacht werd me te groot.
Ik zag geen uitweg en vroeg haar wat ik dan had gedaan. Het antwoord was prachtig. Ik had haar potverdorrie gestimuleerd om weer te vers te koken met de #7dagenvers challenge. Als een soort ontlading van stress begon ik onmiddellijk onbedaarlijk te giechelen. Een andere moeder zag dit als een reden om mij het bewijs te leveren en opende haar instagramaccount.

Ze vertelde me erbij dat ze niet zo lang geleden in Nederland was komen wonen na gevlucht te zijn uit Iran. Het enige wat haar nog echt vreugde bracht was koken, kijken naar koken en was blij dat ze mee kon doen aan de challenge om haar gedachten te verzetten. Dat ze in tijden niet meer had gekookt. Maar was aangespoord door deze uitdaging en de prijs die ze ermee kon winnen.
Dit was iets waardoor ze zich thuis voelde omdat eten bij haar moeder en in haar familie een stuk van je trots was en een manier om je warmte te tonen.

Ik was met stomheid geslagen en geraakt door dit verhaal. Bij thuiskomst ben ik onmiddellijk gaan kijken naar de #7dagenvers. En toen zag ik dat jullie allemaal al zo goed meedoen met de actie. Overal maaltijden met verse producten en sommige recepten inspireren mij ook weer.

Ik ben heel benieuwd wat ik nog te zien ga krijgen van jullie. Heb je nou even geen idee wat te maken? Check dan de website voor lekkere maar makkelijke recepten, nu zelfs in videovorm. En vergeet niet dat je hiermee een prachtig verspakket kan winnen twv € 100,- door mij samengesteld. Dus ga naar www.7dagenvers.nl!

Groetjes Miljuschka