Miljuschka: Rennen, vliegen en weer doorgaan!

blog

De laatste weken staat mijn hele leven in de vijfde versnelling. De kids waren fulltime bij mij aangezien hun vader in Canada zat. Mijn agenda zat bomvol met werk en mijn nieuwe kookboek moest naar de drukker.

Hoewel ik het heerlijk vind dat de kids helemaal bij mij zijn, is het ook wel even een tandje erbij. Normaal als ze bij hun vader zijn voel ik me toch een stuk minder schuldig als ik de hele dag in opnames zit. En nu moet mijn werk ook gebeuren als ze thuis zijn.

School is begonnen dus dat betekent dat ik weer helemaal los mag gaan op de broodtrommels. Vind ik erg leuk, maar soms ook stressvol. Doordat ik het meestal net red om ze naar school te brengen voordat ik naar mijn werk ga, bereid ik ’s avonds al het nodige voor. In de vakjes van de trommel doe ik altijd groente, fruit, noten en crackers. Daarbij smeer ik dan nog lekkere boterhammen. Om alles te doen zoals ik dat in mijn hoofd heb, valt en staat het bij een bepaald regime.

Brood haal ik in de avond ervoor uit de vriezer en bak ik in de ochtend af. Het fruit en de groente snijd ik de dag van tevoren en koel dat alvast in hun trommels in de ijskast.

Eigenlijk is het ontbijt, avondeten en het klaarmaken van de trommels mijn enige houvast in dit soort hectische dagen. Een draaidag kan uitlopen tot negen uur ’s avonds, maar dit is hetgeen wat moet en zal gebeuren. Mijn kinderen moeten goed en gezond eten. Maar alles vraagt om voorbereiding en gemak. Ik zou als alleenstaande moeder nergens zijn zonder de boodschappenservice aan huis, een leger oppassen en gemakkelijke recepten.

Ik weet eigenlijk nooit of een draaidag uitloopt omdat er een zender stuk kan gaan, een taart kan instorten of omdat er een file staat. Daarom moet ik zorgen dat het skelet van het avondeten staat. Vandaar dat ik op zondag dit voor iedere dag alles klaar zet in bakjes, de voorbereiding. Niet te moeilijk want de oppas moet het ook kunnen maken met 2 koters om zich heen, maar wel lekker. Het recept gaat dan naar haar in appjes. Grappig antwoord kreeg ik laatst: ‘Ik leer opeens koken. Best fijn nu ik op kamers ben.’

Voor mezelf ook aangenaam dat wanneer ik het net red om op tijd thuis te zijn, even de keuken in ga maar niet te lang én nog lekker kan genieten van die heerlijke snoetjes. Horen wat ze hebben beleefd die dag op school. In bad, verhaaltje lezen en naar bed. Waarna ik me weer stort op de eerst proef van mijn boek, recepten testen, broodtrommels en bestellijsten bij de supermarkt. Mijn oma zei het altijd al; rust, reinheid en regelmaat. Zo krijg ook jij het voor elkaar!

Liefs,
Miljuschka