Week van de Smaak

nieuws

De eerste week van oktober is het Week van de Smaak, de lekkerste week van het jaar! Dit jaar is het de tiende editie. Deze week draait dit jaar om ‘Eten uit je (achter)tuin’ en met name de boon. De Verenigde Naties hebben 2016 namelijk uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Boon.

 

Door het hele land zijn activiteiten georganiseerd, op 1 oktober is er een oogstdag met activiteiten rondom peulvruchten op Kasteel Amerongen en op 2 oktober wordt ‘Let in Bean’ georganiseerd in Wageningen. Hier kun je verschillende bonen proeven, diverse bereidingen bekijken en zien hoe de wetenschap en voedsel elkaar ontmoeten.

 

Daarnaast kun je bijvoorbeeld peren plukken in Ruinerwold of Limburgse wijnen proeven in Valkenburg, Limburg. Voor groot en klein zijn er door het hele land activiteiten te doen of cursussen te volgen. Vanaf zaterdag 1 oktober tot en met zondag 9 oktober kun je langs boeren, lezingen en over markten struinen. Kijk hier voor meer informatie en het uitgebreide programma.

 

Tijdens deze week zelf aan de slag met de smaken van Moeder Natuur en verse producten? Kijk tussen de heerlijke recepten op onze website!