Lange zit tegemoet? Drink melk!

tips

In de auto op weg naar Zuid-Frankrijk en geen zin in vieze wc’s? Hier is de oplossing: drink melk! Uit wetenschappelijk onderzoek van de Loughborough University School of Sport blijkt dat melk het beste door het lichaam wordt opgenomen in vergelijking met twaalf andere dranken.

72 mannen moesten in totaal dertien verschillende dranken drinken. Steeds als ze een drankje hadden genomen, moesten zij acht uur slapen. Na het wakker worden werd de hoeveelheid urine gemeten. De mannen die melk hadden gedronken plasten gemiddeld minder veel dan bij de twaalf andere dranken.

Hoe kan dit? Je lichaam geeft een signaal naar je nieren zodra je iets drinkt, dat zij urine moeten gaan produceren. Als vloeistof kleine hoeveelheden mineralen bevat, in het geval van melk kalium en natrium, blijft de vloeistof langer in de maag en dan wordt het signaal naar de nieren om urine aan te maken minder sterk. Dus moet je minder snel plassen. Handig toch?!

En natuurlijk bestaat ook het tegenovergestelde: Als je drank drinkt met cafeïne, moet je sneller naar het toilet. Dus tip voor een lange autorit: laat de koffie staan en drink melk, dan hoef je minder vaak naar het toilet!