Miljuschka: Back 2 school!

blog

Halleluja! De kinderen gaan weer naar school. En dat is ook wel nodig nadat ieder pretpark is bezocht en alle oppassen zijn uitgewoond. De laatste zes weken was ik een soort goochelaar tussen een overvolle mailbox, rinkelende telefoon en Pokémonjaagtochten.

Ik beken: ook ik ben verslaafd geraakt aan Pokémon. Ik vind het lang geen slecht spel. We gingen zeker wel twee keer per week naar een bijzondere locatie zoals het Muiderslot of het Vondelpark. Het leuke van het spel is dat je allerlei culturele dingen opnieuw leert kennen met je kids en je je helemaal het schompes wandelt.

Maar je wil er wel eens de tijd door vergeten. Hierdoor lagen de kinderen en ik op een gegeven moment op hetzelfde tijdstip in bed en stonden we tegelijk op. De gedachte van “dat werk doe ik in de avond wel wanneer ze op bed liggen” klopte na een week al niet meer, waardoor ik belandde in een tsunami van chaos. Zakelijke telefoontjes nam ik aan op het toilet, a.k.a. het stilste plekje van het huis. Mijn kookboek redigeerde ik ‘s nachts en sporten deed ik in de speeltuin terwijl de kinderen daar speelden.

Thank God voor onderwijs! Ze gaan nu weer lekker vroeg de deur uit na een flink ontbijt, zodat ze de dag aankunnen. Komen uitgeput thuis en liggen vroeg op bed. School, clubjes en alles wat erbij komt kijken. Het is eigenlijk topsport voor die kleine mormels.

Mijn dochter begint haar eerste jaar aan school en mijn zoon begint dit jaar met lezen en schrijven. Dat vraagt om goede ondersteuning. Ik communiceer nu eenmaal het beste via eten dus maak ik een gezellige broodtrommel voor ze met broodspiesen waar alles in zit dat moeder natuur te bieden heeft. Ik laad de komende schooldagen op voor de herfstvakantie. Maar met mijn kickstart ontbijt kunnen we met zijn drieën in ieder geval aan het begin van de dag de wereld aan. Try it!

Liefs!