Miljuschka : de perfecte picknick Van Moeder Natuur

blog

“De zomervakantie is in volle gang. Ik vind het dan heerlijk om erop uit te gaan. Lekker de hele dag in de speeltuin zitten, op heksenjacht in het bos of een bootje huren.

Je staat met kids voor grote uitdagingen bij dit soort simpel lijkende dagen. Naar de wc gaan is er één van. Want waar ga je naar de wc op het water? Het mondt vaak uit in absurde situaties die ik eigenlijk niet moet vertellen, maar vanwege de humor die erin schuilt wel wil vertellen. Denk aan wind in tegenovergestelde richting. Enfin laat je fantasie de vrije loop.

Dan nog maar te zwijgen over het eten. De verleiding is groot om niks mee te nemen, want ieder kind wil iets anders en voor je het weet loop je met een backpack die dient als het verlengde van jouw keuken te zeulen.

Maar wanneer je niks meeneemt, word je gegarandeerd het slachtoffer van de P. Oftewel patat, pannenkoek en pizza. Het is lekker makkelijk, goedkoop en alle kids vinden het lekker.

Als het af en toe voorkomt is er geen man over boord. Het gevaar van 6 vitamineloze weken ligt op de loer.

Het overleven draait om voorbereiding. Maak lekkere smoothies van fruit en melk en vries die in. Deze kunnen als koelelementen dienen in de rugzak en halverwege de dag heb je healthy milkshakes.

Een bak met gesneden paprika’s, wortels, komkommer en radijsjes. Een bak met tropisch fruit besprenkeld met limoensap en rasp zodat de kleur mooi blijft en de smaak nog lekkerder.

Ook het brood moet je de avond van tevoren smeren. Lekker strak inpakken in plasticfolie zodat het afkoelt tijdens de dag en vers blijft. Een pastasalade is uitstekend voor het diner op locatie met de kids. Lekker veel kort gekookte groente erdoor, geraspte kaas mee en tomatensaus on the side.

Mocht je jezelf nou echt willen verwennen. Maak dan een saladjar. Daardoor verandert die speeltuin opeens in een sjiek terras.

Op deze manier voel je je aan het einde voldaan, een verantwoorde ouder en die lichte rugtas is een bonus. Volgende week krijg je van mij een recept dat perfect is voor een dagje eropuit.”