Bespaar met zuivel!

tips

Bespaar met zuivel! Het is zonde om eten en drinken weg te gooien, en je portemonnee wordt er ook niet blij van. Niet gevreesd, hier is de oplossing! Met deze drie tips houd je je yoghurt of melk langer goed!

  1. Kijk, ruik en proef: Ook na de datum die op het pak staat, kan zuivel nog goed zijn. Door goed te ruiken, kijken en proeven kom je er achter of je het nog kan eten en drinken.
  1. Koel bewaren: Bewaar alle zuivel producten in de koelkast, tussen 4°C en 7°C. Ook is het beste voor zuivel, als het zo snel mogelijk na aanschaf in de koelkast wordt geplaatst.
  1. Maak het pak leeg: Met name met yoghurt blijven er vaak resten achter in het pak. Zet het pak ondersteboven op een beker of kommetje (in de koelkast!), of knijp het pak leeg door het stevig van onder naar boven dicht te knijpen. Je zal verbaasd zijn hoeveel er nog uit komt!