Miljuschka opent boerderij-excursiejaar in de koeientuin

nieuws

Vandaag werd in de koeientuin van Hoeve Biesland in Delfgauw het boerderij-excursiejaar geopend door presentatrice en tv-chef Miljuschka Witzenhausen. Na een rondleiding van de boer langs de koeien gingen 40 basisschoolkinderen samen met Miljuschka aan de slag om hun eigen gezonde lunch te bereiden. De volkoren spinazie- en bietenpannenkoeken werden samen met een glas melk aan lange tafels met veel smaak en plezier verorberd.

Waar komt melk vandaan? Waarom is brood belangrijk? En waar en hoe worden groenten gekweekt? Om kinderen te laten zien waar eten vandaan komt, worden door heel Nederland in het voor- en najaar boerderij-excursies gegeven. Vandaag mochten 40 kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool Nieuw Vreugd en Rust uit Voorburg het seizoen openen in Delfgauw. Zij zijn de eersten van de meer dan 25.000 basisschoolleerlingen die deelnemen aan het boerderij-educatieprogramma van de Nederlandse zuivelsector.

Miljuschka Witzenhausen bereidde samen met de kinderen een gezonde lunch, uiteraard met basisvoedingsmiddelen. Miljuschka Witzenhausen is ambassadrice van het platform Van Moeder Natuur en wil de nieuwe generatie leren hoe je met verse basisproducten makkelijk iets gezonds op tafel kunt zetten.