Brood bewaren? Dat doe je zo!

tips

Je kent het wel. Je koopt een lekker brood en een paar dagen later is het niet meer te eten… Gortdroog of beschimmeld. Daar ga je je tanden dus echt niet meer inzetten! Maar hoe zorg je ervoor dat je brood toch lekker blijft?? Wij hebben de tips!

Brood kan het best worden bewaard in een plastic zak, die vervolgens wordt opgeborgen in een afgesloten broodtrommel. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals. Wie houdt van brood met een krokante korst, bewaart brood bij voorkeur in een papieren broodzak. Het is belangrijk dat de broodtrommel schoon en fris is, dus zonder kruimels en condens.

Bewaar brood niet in de koelkast. Daarin veroudert het veel sneller. Zetmeel in brood laat water namelijk los tussen -5°C en +5°C, daardoor droogt het brood uit. Brood dat je voor langere tijd wilt bewaren, kun je het best invriezen.

Brood kan twee weken in de vriezer worden bewaard. Na ontdooien komt het nog steeds vers over. Naarmate brood langer wordt bewaard in de vriezer gaat het steeds verder uitdrogen. Brood dat malser of vochtiger is, houdt het wat langer uit in de vriezer. Vries niet te veel broden tegelijkertijd in! Als het brood te langzaam bevriest, droogt het sneller uit!